رومنسية منسية عضو فضى
عدد المساهمات : 1435 السٌّمعَة : 12 تاريخ التسجيل : 21/07/2010 العمر : 30
| موضوع: كبدة اسكندرانى الخميس يناير 27, 2011 4:38 pm | |
| المقادير:
كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة ثوم البهارات: شطه ( فلفل حر ) , كمون , كزبره ناشفة فلفل حامي او فلفل رومي (بارد ) 3 ملعقة كبيرة خل عصير ليمونة
الطريقة: - تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح , و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة . - نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب و ستظهر فورا الرائحة الطيبة . - نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء . - بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيدا حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها . - توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الإسكندرانى ) . - قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة . - يمكن اضافة حبة بصل وسط جوانح و حبتان طماطم مقشرة و مقطعة شرائح لتقلية الكبدة و الفلفل
| |
|
soso13 مشرفة
عدد المساهمات : 3444 السٌّمعَة : 12 تاريخ التسجيل : 10/07/2011 الموقع : الاسكندرية العمر : 31 الاوسمة
| موضوع: رد: كبدة اسكندرانى السبت أكتوبر 01, 2011 4:51 pm | |
| شكراااااااااااااااااااااااااااااا حلوه | |
|